İlk Kamp Alışverişi

Evet efendim, "Biz denedik çok sevdik. Artık olayımız kampçılıktır." deyip bir liste arıyorsanız, işte size sıfırdan minimalist (ya da değil 😁) bir alınması gerekenler listesi:

Alttaki kutucuklar mutlaka almanızı önerdiklerim, ama * ile işaretlediklerim olmazsa olmaz...
Tabii ki bazısının yerine evden malzeme ayarlayabilirsiniz ama kampınıza sırt çantasıyla çıkacaksanız bu iş için üretilmiş, hafif ve çok amaçlı ürünleri almanızı öneririm.
  • Mesela uyku tulumu yerine evden pike/battaniye alınabilir ama arabanız yoksa sırt çantanızda başka eşyaya yer kalmaz. Ama yastık yerine sadece yanınıza kılıf alıp içini giysilerle doldurabilirsiniz.


  • Ne yemek içmek istediğinizle alakalı olarak mutfak eşyaları kısmını kendinize göre düzenleyebilirsiniz. Ama illa pişirme girecekse işin içine, piknik tüpü yerine kamp tüpü, evdeki tencereler yerine kamp tencereleri tercih edilmeli.
  • Derseniz ki "nerede oturup yiyip içeceğiz???" alttaki baloncuk düşüncelerinize yanıt olsun. Yine arabasızsanız masa, sandalye, şemsiye olayına girmeyin. Bazen görüyorum sırtında koca çanta, yanında koskoca sandalye... Yazıktır, totonuz için sırtınızı feda etmeye gerek yok bence 😅😅


  • Hamak alacaksanız sakın tahtalı file şeklindekilerden almayın, kamp için kese içine sığan kumaş hamaklar en güzelleri. 

Önceden yazmış olduğum gerekli gereksiz her şeyi kapsayan bir malzeme listesi yazım vardı. O listenin o kadar uzun olmasının sebebi bizim karavanla kamp yapıyor olmamız. Tüm malzemelerimiz karavanda duruyor, ayda yılda bir lazım olsa da eve çıkartmıyoruz. Ama çadır kampında gideceğiniz yere ve yapmak istediklerinize göre listedeki sadece gerçekten gerekli eşyaları yanınıza almalısınız.  


Olmazsa olmazlardan ilk yardım çantasının içeriğini de yazsam iyi olur sanırım. 1 numaralı kutucuktakileri normalde bile yanınızda taşısanız ayıp olmaz. 2 numaralı kutucuk benim eşim gibi kendini çok yaralayanların kutucuğu. 3 numara da çocuklar için. 
  • İyileştirici yağ olarak sarı kantaron yağını öneririm. Ayrıca aloevera da yine harika bir doğal çözüm. Eczanelerden alabileceğiniz yan etkisiz kremler var ama ben yazıma ilaç adı eklemek istemedim. 
  • Bağışıklık güçlendirici de aynı şekilde, ismini yazmasam da çoğu çocuklu aile ne olduğunu biliyor 😊
Peki doğru ürünleri nerelerden alabilirsiniz? Decathlon ilk adresiniz olabilir bence, çünkü bizim öyle. Ayrıca her şeyi satan alışveriş sitelerinde kamp için gerekli her ürünü bulursunuz. Avcılık, kamp malzemelerine özelleşmiş mağazalar ve web sayfalarında diğerlerine göre daha pahalı ama kendini kanıtlamış markalar bulmak mümkün.
Ben ve arkadaşlarım aliexpress'ten bile epey ürün alabiliyoruz. Farklı markaları deneyip yazan web sayfaları mevcut, ben o kadar çeşit denemedim ama Türkiye'deki sitelerin yarı fiyatına getirttiğim ürün oldu.

Yine de eksik kalır mı, şunu şunu alsak mı almasak mı dediklerinizi yorumlara yazın, beraber düşünelim. 
Keyifli tatiller...

Konu ile alakalı diğer yazılarıma alttaki linklerden ulaşabilirsiniz:

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kamp Tatilinde Yiyecek Saklama

İzmir Çevresindeki Kamp Alanları (2019)