İzmir Çevresindeki Kamp Alanları (2019)

Geçen yıl çok popüler olan "İzmir Çevresindeki Kamp Alanları (2018)"'in yeni filmi çıkıyor... Pardon, 2019 kamp yerleri yazım geliyor 😄

Kargacık Koyu - Özdere (10.03.19)

Ağaçlar/Gölge: Küçük ağaçlar/ Ortalama
İklimi: Baharın en sıcak gününde gittik, yazın daha da sıcak olacaktır.
Denizi: İri kum
Duş/WC: Var / normal (halkımız temiz olsa....)
Konum: buyrunuz.
Web sayfası: http://www.kargacikkoyu.com/

Görüşlerimiz:
Burası aslına günübirlik piknik alanı ve plaj. Ayrıca gayet güzel restoranı da var. Sezonda kampa izin vermiyor olabilirler ama biz kimsecikler olmadığı için rica ettik, kabul ettiler. Karavanı biraz yukarıya park edince koyun harika manzarasına nazır bir yerleşkemiz oldu. Yazın nasıl oluyor diye sorduğumuzda çok kalabalık olduğunu öğrendik. Yani günübirlik de olsa gidecekseniz hafta içi gidin. yoksa oturacak, arabayı park edecek yer bulamazsınız.




Lazoğlu Bungalov Kamping - Güzelçamlı (25.05.19)

Ağaçlar/Gölge: Kocaman dut ağaçları altında tam gölge 👍
İklimi: Ağaç gölgesi serin ama sahile çıkınca hava epey sıcak.
Denizi: İri kum/Taşlık (1-2m yürüdükten sonra taban kum)
Duş/WC: Sıcak / normal 
Konum: buyrunuz.
Web sayfası: http://www.lazoglubungalov.com/

Görüşlerimiz:
Eğer Güzelçamlı Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda kamp yapma niyetiniz varsa hemen şunu söyleyeyim, orada gece kalmaya izin verilmiyor. Ve milli parka en yakın kamping de Lazoğlu kamping. Burada asıl hizmet bungalov evler sanırım ama çok başarılı ağaçlandırmanın altında bolca çadır açılacak alan var. Yalnız ağaçlandırmaya başarılı deme sebebim haziran ve sonrası için. Baharda kesinlikle başarısız demeyi tercih ederim çünkü hepsi booool meyveli dut ağaçları... Her yanımız yapış yapış karadut lekeleriyle doldu. Hem lezzetli hem pis yani. Dut mevsimi geçince sorun kalmaz. Sabah uykusu kıymetli olanlar için de önermiyorum çünkü 30 tavuklu koca bir kümesleri var ve horozlar susmak bilmiyor 😂 Tabii sabah gezen ve doğal beslenen tavukların taptaze yumurtalarıyla kahvaltı yapmanın keyfini saymazsak. Mekan sahiplerini de sevdik, iyi insanlar. Tek sıkıntımız aynı zamanda restoran olması sebebiyle o akşam doğum günü kutlamaya gelenlerin bitmek bilmeyen müziği oldu. Mekan, kolonları daha doğru ayarlamış olsa muhtemelen ses yalnızca restoranda kalabilirdi.
Küçük çocuk olunca saat 21:00'den itibaren sessizlik arıyor olmamız bizim sorunumuz tabii ki, kabul ediyorum. Ben de açtım yine benim kızın başına beyaz gürültüyü, müzik falan kalmadı 👍


Pamucak Dereli Kamping (06/20.07.19)


Ağaçlar/Gölge: Okaliptüs/ Gölgesi fena değil
İklimi: Sıcak
Denizi: Kumsal, sakin, sığ, dalgalı
Duş/WC: Sıcak / normal
Konum: buyrunuz
Web sayfası: yok

Görüşlerimiz:
İki sene önce geldiğimizde çok beğenmiştik ve bebekli arkadaşlarla kamp yapacağımızda, güzel bir tesis olduğu için tekrar tercih ettik.



Kararımızda kesinlikle yanılmamışız, zira iki hafta sonra bir daha geldik 😂 Bu sene şansımıza iki sene önceki kadar sıcak olmadı ama sivrisineklerle ilgili sıkıntımızda hiçbir değişiklik yok. Tesis gayet ilaçlanıyor ama rüzgarın tersinde kalırsanız size pek de hayrı olmuyor. Benim kızım için kendi yaptığım doğal sinek kovucu karışımım burada çok etkili olmadı ne yazık ki. Defans'ın yeşilini alabilirsiniz çocuğunuz için.
Ayrıca belirtmekte fayda var, marketi var ama her ihtiyacınız olmayabilir. Haftasonu kampıysa hazırlıklı gelin, uzun süreliyse Selçuk'a doğru marketler bulabilirsiniz. Bulunduğu yer büyük oteller bölgesi olduğu için çok yakınında market yok.
Bu arada Dereli'nin hemen bitişiğinde Selçuk Belediyesi Sosyal Tesisleri bulunuyor, orası da kamp alanı ve kiralık çadırları da var. Sanıyorum fiyatları Dereli'den daha uygun olabilir. Biz Dereli'de kişi başı gecelik 50TL ödedik. Çoğunlukla verilen parayı sorgulasak da küçük çocuk ve bebek varsa onların konforu için (gölge, temiz su, güvenlik) kabul ediyoruz.

Peki siz bu yerlerden herhangi birine gittiniz mi ya da gidecek misiniz? Bulunduğunuz tarihle beraber siz de yorum yazın mutlaka...

Bu arada kamp yeri önerilerine her zaman açığım 😊 Kendi gittiğiniz başka kamp yerlerini de yorum olarak yazın lütfen...

Konu ile alakalı diğer yazılarıma alttaki linklerden ulaşabilirsiniz:

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Menstrual Kap" kullanan var mı?

Havaalanında Kırılan Bebek Arabası ve Önlemi