Evdeki eşyalarla çadır kampı

Yine bir yaz, yeni bir yaz ve önümüzden yeni bir dokuz günlük bayram tatili...

Dolar almış başını gitmişken güzelim tatil beldelerinden, ışıl ışıl koylardan uzak kalmamak için herkes bütçesine uygun bir alternatif arayışında. Biz, malum, iki yıldır karavanımızla kampı tercih ediyoruz ve her yazımda kampın güzelliklerini anlatıp duruyorum.

2017 ve 2018'deki  kamp yerleri denemelerimi önceden yazmıştım, bu yıl da mutlaka ilk kampımızdan itibaren kamping veya mahrumiyet demeksizin her yeri paylaşacağım. Ama bu yazım kamp yerleri ile ilgili değil.  Sizlerle eko-kamp fikirlerimi paylaşacağım...

Daha önce çadır kampı yapmamış ve devamını getirmeme olasılığı sebebiyle masraf etmek istemeyenler için bir öneri listesi geliyor şimdi. Çadıra masraf etmeden nasıl olacak diyenlere önden şunu yazayım: Kampinglerde çadır kiralama hizmeti veriliyor, üstelik yerde değil karyolada yatabiliyorsunuz bazısında. Kiralamak istemezseniz eşe dosta sorun, elinde ödünç verilebilecek çadırı olan birileri vardır belki...

Eşyalar

  • Mat ve şişme yatak: Tabana kalın yorgan, üstüne pofuduk yorgan serdiniz mi ne mata ne şişme yatağa gereksinim kalır. Yeter ki zemini taşlardan güzelce arındırın.
  • Uyku tulumu: Hava durumuna göre üşümeyeceğiniz bir örtü (pike, battaniye vs) yeterli. Başınızın altına ister yastık getirin, ister giysilerinizi katlayıp koyun.
  • Pişirme: Kişi sayısına uygun bir sahan kullanabilirsiniz. İzin verilen yerde ateş yakılabilir. Kampinglerin bazısında yemek pişirmek için ocaklar olur. Veya bir piknik tüpünüz varsa kesin çözüm olur.
  • Masa ve sandalye: Kampinglerin bazısında piknik masaları oluyor. Masaya yakın yerleşirseniz büyük kolaylık. Yok değilse, eskiden taşınır sandalye mi vardı??? Yere örtebileceğiniz bir örtünüz ve sofra beziniz varsa sorun çözülmüştür. Yer sofrası pikniklerin de esası değil mi zaten??!! (Sağlığınız elvermiyorsa masaya yakın olmanız daha iyi tabi)
  • Çay: Kampinge gittiyseniz elektrikli çaycınızı bile yanınıza alabilirsiniz. Yoksa eğer çaydanlık getirebilirsiniz, pişirmede yazdıklarım çay için de geçerli. Ortak ocakta çayınızı demleyip termosa aktarabilirsiniz.
  • Tabak çanak: Varsa piknik seti yeter de artar bile. Yoksa kişi sayısı kadar evden tercih edeceğiniz tabak, bardak, çatal, kaşık yeterli. Yalnız bıçak (isterseniz kesme tahtası) almayı unutmayın. Kampinglerde bulaşık yıkama yerleri olur ama deterjan ve sünger bulundurun. 
  • Kişisel temizlik: Kampinglerin duş ve tuvaletleri genellikle yeterlidir. Ama sabun, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, şampuan mutlaka bulundurun. Diş fırçası ve macunu da tabii ki... Bir de tuzlu deniz havlunuzu duştan sonra kullanmanızı önermiyorum. Yedeğiniz olsun.
  • Giysi: Her gün aynı şeyi giymekten gocunmamanızı öneririm. Tek dikkat edeceğiniz kısım hızlı kuruması ve ütü gerektirmemesi olabilir. Hafif ve her şarta uygun (mayo üstü/akşam yürüyüşü/market) bir iki parça ve mutlaka birer çorap, uzun kollu hırka vb, ve uzun bacaklı eşofman veya tayt. Akşamları hem serin olabilir hem de sinek vs sebebiyle açıkta bir yerinizin kalması sıkıcı olabilir.
  • Sağlık: Olası rahatsızlıklarınızın ilaçlarını kalacağınız gün kadar mutlaka yanınıza alın. Çocuk varsa ona da tabii ki... Güneş kremi, sinek kovucu, kaşıntı kremi, yanık kremi gibi pikniklerde de gerekebilecek şeyler de çantanızın bir köşesinde bulunsun.

Peki ne yiyelim???

Buna cevap yazmam mantıksız olur, ne sevdiğinizi bilemem... Paşa gönlünüz ne istiyorsa onu 😄 Yaz günü karpuz-peynir yetebilir veya canınız mangal istiyorsa yakarsınız. Hatta civardaki restoranlarda yiyip yörenin tadını çıkarmak da mümkün. 
Ama evden tüüüüüüüüm mutfağını taşımış, bize sabah çorba, öğlen piyaz, akşam bambaşka bir sebze yemeği ikram etmiş bir kamp komşumuz teyzeyi, hiç kimsenin örnek almasını önermem. Zira teyze tatil mi yaptı yoksa evdeki gibi yoruldu mu emin olamıyorum. 
Sözüm hanımefendilere: Lütfen evdeki gibi sofra kurmayın, yazık size. Tatildesiniz...
Bu sözüm de beyefendilere: Lütfen mangalın üstüne et atmak dışındaki her işi eşinize yıkmayın. Hatta mangal da yakmayıverin... Sizinle beraber eşiniz de tatilde...

Konu ile alakalı diğer yazılarıma alttaki linklerden ulaşabilirsiniz:

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kamp Tatilinde Yiyecek Saklama

İzmir Çevresindeki Kamp Alanları (2019)