Bebek Arabası Deneyimi - Karşılaştırmalı

Bu yaz -hatta kıştan beri- bol bol gezdiğimizden bebek arabası kullanımında farklı şartları ve gereksinimleri yaşadığımız için genel bir karşılaştırma tablosu oluşturayım dedim.

Bizde bir seyahat sistemi (Britax Römer Affinity) bir de kompakt bir bebek arabası (Soo Baby Pock-it)  var. Bunlarla beraber arkadaşlarımızda bulunan bastonları da deneyimleme şansımız oldu. Bu üçü arasında karşılaştırma yazısı hazırlayabileceğim kadar tecrübe edindiğimi düşünüyorum.


Seyahat Sistemi(12kg+) Baston Puset(5-9kg) Pockit(3,9-4,9kg)
0-6 ay kullanımı 👍Oto koltuğunun arabaya takılabilmesi sayesinde en konforlu tercih Sırtı tam yatıyorsa konforlu fakat oto koltuğunun direk arabaya takılması daha güzel  👎Kesinlikle olmaz. 2017 modelinin sırtı biraz yatıyor ama tam değil. Bu da 0-6 ay bebek için yeterli değil.
Taşlı yolda sürüş 
konforu
👍Kocaman tekerler ve ayarlanabilir yekpare itme kolu sayesinde çok başarılı Çift tekerlekli ve olabilen en büyük tekerlekli bastonlar tercih edilmeli 👎Taşlar iriyse hemen arabayı hızlıca katlayıp çocuğu yürümeye salın veya omzunuza alın. Her arnavut kaldırımında gitmiyor bu arabalar.
Araba bagajına 
yerleşim
👎Arabanız sedan veya jipse sıkıntı yok. Ama değilse almayın bunlardan. 👍İnce uzun bir katlanma şekli var. Bir çok küçük araba sahipleri baston tercih ediyor. 👍Bagajda yer yoksa oto koltuğunun önündeki ayak altına bile rahatlıkla sığar. Hatta uçakların kabin bagajına dahi sığıyor.
Ağırlık sürüşü ne 
kadar etkiler
Dar alanda kısa manevralarda korkunç, dik rampalarda riskli, merdivenlerde bırakılıp gidilesi… Ama kaldırım inip çıkmak çok da sorun değil. Koca tekerler işi kolaylaştırıyor. 👍Çoğunlukla konforlu 👍10 basamaklı merdivende dahi çocuğu içinden çıkartmadan kucaklayıp indirip çıkartabiliyorum. 
Uyku vakti 👍Oturağı o kadar konforlu ki içinde uyursa saatlerce dokunmasak uyanmıyor.  Eğer ayak desteği varsa oldukça konforlu 👎Sırt tam yatmıyo, ayak desteği yok. Şimdiye kadar ne kadar uykusu gelse de hiiiiiiç uyuyamadı içindeyken.
Yaz-kış farkı ☃️Tam kış arabası. Oturak kısmı mobilya gibi korunaklı. Ayrıca ayak örtüsü ve yağmurluğu da var. Hepsini kapatıp buzzzz gibi havada dışarı çıksanız çocuk içerde sıcacık oturuyor. Yalnız kumaşı yazın çoğunlukla terletiyor. Kumaşı yazın terletiyor, kışın seyahat sistemleri kadar iddialı değil. Genellikle ayak örtüsü ve ürüne özel yağmurluğu olmuyor. Herhangi bir yağmurluk işinizi görür. 🏖Tam yaz arabası. Arka kısmı tamamen perforeli(delikli) bir kumaş. Sırtı şimdiye kadar hiç terlemedi. Ama kışın donar çocuk. Hem tekerleri de yağmur çamur için çok ufak. 
Acelemiz varken...👎Katlayıp açmak çok hızlı değil. Genellikle bebeğin kemerini bağlamadan sürmenizi engelleyecek bir ön bar tasarımı oluyor.👍Katlayıp açması ortalama kolaylıkta. Genelde ön barları sabit olduğu için kemeri bağlamasanız bile çocuk kayıp düşmez.Katlayıp açması ortalama kolaylıkta ve ön barı yok. Yani kemeri bağlamadan sürme şansınız yok.


Peki ikinci çocuğum olsa ne yaparım?? Elimizdeki seyahat sistemi kırık olduğu için yeni bir araba almak mecburiyetindeyiz. Kullandığımız oto koltuğu 0-18kg, ters ve düz yönlü kullanılabiliyor. Bu nedenle seyahat sistemi almayabilirim ama kış kullanımı konforlu bir araba isterim. Hem ayak örtüsü olan hem de yekpare tutma kolu bulunan bir baston puset varsa eğer onu tercih ederim sanırım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kamp Tatilinde Yiyecek Saklama

İzmir Çevresindeki Kamp Alanları (2019)

Çocuklu Ailenin Kamp İhtiyaçları