GARNIER Karma ve Yağlı Ciltler için BBkrem Tecrübesi

Epey zaman önce, ürün Türkiye piyasasına yeni geldiğinde araştırmam ve ilk izlenimlerimle ilgili bir yazım olmuştu. Merak edenler buradan inceleyebilir, bu yazıya tekrar fotoğraf eklemeyeceğim.

Gelelim kullanımına... Ben karma bir cilde sahibim, çoğunlukla yağlıya bazen kuruya dönebiliyor. Stres, beslenme, hava şartları bu durumda etken. Normalde fondöten kullanmaktan çok hoşlanmam ama zaman zaman ihtiyaç olmuyor değil...
Garnier BB kremi çoğunlukla gündüzleri kullanmayı tercih ettim, gece makyajına uyum sağlayacak bir yapıda değil. Bunun sebeplerini şöyle sıralayayım:
  • Kapatıcılığı çok yüksek değil, hafif bir renk eşitlemesi için uygun.
  • Burun bölgemde yoğunlaşan yağlanma ve parlamaya çare olduğu doğru ama o kadarla kalsa daha iyi olurdu. :( Burnumun üzerinde kuruma yapıyor ve "cakey" denilen pürüzlü ve doğal olmayan bir görüntü veriyor.
  • Yağlı olmayan blögelerde yani yanaklarımda normal, kullanılabilir bir nemlendirme sağlıyor.
Şimdi soracak olursanız, "Nasıl hem yağlı bölgeyi kurutuyor, yağsız bölgeyi nemlendiriyor?", kremin olayı bu aslında ama dozu pek kararında değil. Belli bir düzeye kadar yağ molekülleriyle karşılaştığında onları kurutacak olan etken maddeler aktive oluyor. Yağla karşılaşılmayan durumlarda ise nemlendiren etken maddeler aktif. Her tepkimede bir maksimum nokta vardır. Benim cildimi kuruturken fazla yağlı ciltteki parlamaya çare olamamasının sebebi de budur. Yağ molekülleri kremin içerdiği etken madde ile tepkimeye girmesine rağmen miktarı etken maddeden fazla olduğu için yağlı görünüm devam edecektir.

Eleştirilerimle beraber, kullanmaktan memnun olduğum bir ürün ama altına mutlaka yağlanmayı dengeleyici nemlendiricimi uyguluyorum. Bu sayede burun üzerimdeki kuruma azalıyor. Genel olarak mat göründüğü için üzerine pudra sürmüyorum, böylece daha az makyaj malzemesi kullanarak cildimde bir ağırlık oluşturmuyorum.

Umarım merak edenler için faydalı olur...

Yorumlar

  1. merhaba ben 16 yaşındayım ve bu üründe yaş sınırı var sizce kullanmam da bir sakınca var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Şahsen 18 yaş öncesi kozmetik kullanımına karşıyım. Sadece akşamları cildinizi temizleyip nemlendirmeniz, sabahları da özellikle bahar, yaz ve sonbahar aylarında güneş kremi kullanmanız dışında cildinize hiç bir şey sürmeyin. Eğer sivilce probleminiz var ve kapatmak için tercih edecekseniz, şunu öneririm:
      Sivilce miktarı fazlaysa bir dermatoloğa gidin, sebeplerini tespit edip iyileşmeye çalışın. Yaşınız gereği okul stresi tetikleyici olabilir ama daha da önemlisi beslenmedir. Hazır gıdalardan ve aşırı yağlı, şekerli gıdalardan ne kadar uzak durursanız cildiniz o kadar sağlıklı olur.
      Sivilceleriniz dönemsel ve tek tük ise, sivilce kurutma özelliği olan bir kapatıcı kullanın. Sadece sivilceye uygulayın, sakın gözaltına ve sivilceye aynı kapatıcıyı sürmeyin. Biri kurutma özelliğine sahiptir, diğeri yoğun nemlendirme.
      Ürünler belirli yaş gruplarına hitap ettiklerini söylüyorsa lütfen sınırlarını zorlamayın. Henüz genç ve diri cildinize fazlaca kimyasal uygulayıp erkenden yaşlandırmayın.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuklu Ailenin Kamp İhtiyaçları

Kamp Tatilinde Yiyecek Saklama

"Menstrual Kap" kullanan var mı?